Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

Ulang Tahun Hai - O ke 20...

Assalamualaikum... lagi 5 hari je lagi utk kita sama2 menyambut ulangtahun Hai O yg ke 20... First time dapat join event ni... Teruja sgt2... Apalagi tahun ni akan diserikan lagi dgn 2 artis Malaysia yg meningkat naik... Lagi2 ada Shila Amzah & Dayang Nurfaizah... Tiket cuma RM35 je... Ada sesiapa lagi nk join ke? Tiket sgt terhad... Bagi sesiapa yg berminat boleh pm page BEAUTY & CARE ye...

TARIKH : 24 NOV 2012 TEMPAT : STADIUM MELAWATI, SHAH ALAM MASA : 12.30 TGHARI - 6.30 PETANG
HADIAH UTAMA
PROTOM PREVE BERNILAI RM100,000
LAIN – LAIN HADIAH
*SIJIL SIMPANAN PREMIUM BERNILAI RM15,000*
*TIKET PERCUMA untuk TRIP LONDON PARIS*
*BEG LV ORIGINAL*
*IPAD*
*CAMERA*
*JAM TANGAN*
*DLL*

 Jom ramai-ramai kita memeriahkan majlis...

Bio Velocity Sleep Mate

Medan Tenaga Manusia
Matahari adalah sumber tenaga yang menggerakkan kesemua kehidupan dalam bumi. Benda hidup adalah makhluk yang bertenaga, atom-atom dan elektron-elektron di dalam badan kita menghasilkan satu aliran medan tenaga di mana ia membekalkan tenaga yang mencukupi untuk sel-sel badan bekerja pada tahap yang optima. Dengan kata lain, tenaga adalah daya hidup dan ia adalah sumber kesihatan dan semangat manusia.
Keseimbangan tenaga adalah berdasarkan kewujudan corak tenaga di dalam dan di sekeliling badan yang membentuk satu matrik yang digunakan oleh badan untuk mengekalkannya dalam keadaan "sihat". Medan tenaga manusia dibentuk untuk mengekalkan kesihatan badan. Sel-sel badan berkomunikasi di antara satu sama lain melalui gelombang (frekuensi) yang unik kepada setiap orang. Semua tisu seperti kulit, hati, tulang dan organ-organ lain mempunyai tenaga dan beresonan ke atas frekuensi tersendiri. Bioresonans bermakna mengedarkan semua frekuensi yang diperlukan untuk ra…

Cara-cara penjagaan/mencuci Premium Beautiful...

Hari ni nk share dgn anda cara2 nk mencuci PB anda & cara menyangkut dgn btl... Sila refer cara2 spt di bawah...
Masukkan air bersih dalam baldi dan campur sedikit Premium Beautiful Wash (seperti dlm gambar) atau apa-apa jenis liquid detergen yang lembut (jangan guna sabun serbuk)


Kemudian celup dan basuh Premium Beautiful dengan dengan tangan.
Gosok secara perlahan-lahan.Elakkan dari memerah/memintal dengan kuat.

Bilas Premium Beautiful hingga bersih dan sangkut pada penyidai dalam bilik air supaya air basuhan Premium Beautiful tidak lg menitik dan kering. Boleh juga keringkan Premium Beautiful dengan tuala bersih.
Bila air tidak lagi menitik, sidailah Premium Beautiful anda dalam bilik bawah kipas. Jgn spin dlm mesin basuh & elakkan dari terkena pancaran matahari secara terus.

Premium Beautiful akan kering dalam masa 4-6 jam so masa terbaik untuk basuh ialah masa balik dari kerja. Esoknya boleh pakai lagi.

My Role Model...

Assalamualaikum kpd semua pembaca... hari ni sy nk share dgn u all my role model in this business... x lain x bukan the one & only CDC CDM Samiah Bt Parman... Di sini, sy ingin kongsi serba sedikit mengenai beliau...


Sebelum menceburkan diri dalam perniagaan MLM Hai-O Marketing, beliau merupakan seorang ketua pembantu tadbir di sebuah sekolah. Sewaktu dipelawa oleh seorang rakan sekerja untuk menyertai perniagaan MLM di Hai-O, beliau tidak berminat dan berasa tidak yakin dengan pulangan yang akan diperolehi. Namun, beliau menjadi tertarik dengan perniagaan ini selepas melihat sahabat karibnya berjaya dianugerahi pangkat CDM dalam suatu majlis penganugerahan CDM.

Saya mula mengikuti seminar dan latihan yang dianjurkan oleh syarikat kerana di situlah kita dapat menimba ilmu mengenai produk, pelan pemasaran dan konsep MLM.” Dengan berpegang kepada konsep 'SIKAP mesti berubah, barulah semuanya berubah', beliau berjaya mencapai pangkat tertinggi dalam Hai-O Marketing iaitu Crow…

BB Plus Kolagen

BB Plus diformulasikan untuk merangsang pengeluaran kolagen pada kulit bagi mengembalikan keremajaan dan kehalusan kulit secara menyeluruh. BB Plus dihasilkan daripada 5,000mg kolagen ikan terhidrolisis utk memberikan penyerapan yg baik. Kofaktor seperti ekstrak biji anggur & Vitamin C ditambah utk melindungi rantaian kolagen. Pengambilan BB Plus setiap hari dpt menyerlahkan keremajaan kulit & memberikan kesihatan yg menyeluruh.

Ramuan
Kolagen ikan terhidrolisis,  Ekstrak biji anggur, Vitamin C, Inulin, Serbuk jus blackcurrant, Serbuk jus roselle, Serat epal, Isomaltulos, Sukralos

Cara Pengambilan
Campurkan 1 paket BB plus dlm 150ml air. Elakkan menggunakan air panas. Kacau & sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan atau sebelum tidur.


Harga utk 1 unit : RM 198.00 (WM) / RM 200.00 (EM) (1 unit = 20 paket)


Promosi utk tempoh terhad, pembelian 4 kotak BB Plus akan mendapat 1 kotak BB Plus + 1 Produk Beg. Promosi berlangsung sehingga August 2015.

Harga utk 4 unit …

SMART LUCKY DRAW

Jom sama2 sertai Project SMART LUCKY DRAW ni... Syarat2 penyertaannya mudah sahaja…
1) Join sebagai member dgn hanya RM50

2) Hanya spend RM 1500 minimum & ke atas semua produk Hai-O dalam 1 resit atau  DPR (Distributor Purchase Receipt) & anda layak mendapat 1 tiket cabutan bertuah….

3)Semua bayaran boleh dilakukan menggunakan tunai/kredit kad/debit kad/bank draft…
4)Semua hadiah tidak boleh ditukar dengan hadiah yg lain atau ditukarkan dalam bentuk wang@RM..

* TERBUKA UNTUK SEMUA ORANG* BERMULA DARI SEPTEMBER – DECEMBER 2012 ADAKAH ANDA ORANG YG BERTUAH MEMBAWA PULANG SEBUAH MOTORSIKAL & HADIAH2 MENARIK LAIN?
Sekiranya anda berminat, boleh pm kami utk bersama2 menyertai nya...

Percutian ke Bukit Gambang Water Park

Pada tanggal 1/9/12 yg lalu, kami telah pergi bercuti ke Bukit Gambang Water Park, Kuantan... Di support sepenuhnya oleh Bapak Mertua... hehehe... Apa lagi... enjoy sakan la... Kat bawah ni serba sedikit gambar semasa kami di sana...













Seronok sgt si kecik tu dpt main air... smpi xnk balik... mengamuk sakan bila ajak balik... xpe... nnt kita dtg lagi ye syg... So far ok la tmpt tu... lgpun baru je bkk... bnyk yg still xsiap lagi... Anyway, kalo sape berminat leh pergi k... tiket dewasa cuma RM 21.90 & kanak2 90 cm sehingga 12 tahun RM 14.90...  So incik Ammar FOC jer sbb tinggi cuma 80 cm... Untung Wan dia yer... hehe... Bye for now... C u in next post...

Aidilfitri 1433H

Salam Aidilfitri buat semua... Semua masih dlm mood raya kan... Kali ni sy nk share sedikit mengenai kisah kami di Adidlfitri pada tahun ini... Tahun ni kami sekeluarga pulang ke Kedah utk mnyambut Aidilfitri... Almaklumlah giliran hubby tahun ni... So, I follow...  Kami bertolak pulang slps sahur pada hari terakhir Ramadhan... kat bwh ni ada serba sedikit gambar utk tatapan semua...

 



Sambuatan raya kali ni meriah coz semua sepupu2 dpt pulang berkumpul... Siap berposing sakan bersama-sama... tp malangnya, semua gambar yg di ambil corrupt... so, sia2 je la kitorg posing sakan... Ni je la gambar yg ada dlm hp... 




Kami bercuti di kodiang smpai 4 Syawal... 5 Syawal, kami bertolak pulak ke Ipoh... Dan 7 Syawal, kami bergerak pulang ke KUALA LUMPUR... Bermulalah kehidupan seperti biasa... Sekian kisah raya kami pd kali ini...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI... MAAF ZAHIR & BATIN...

Selamat menyambut Hari Raya Aidil Fitri... Kami di Beauty & Care memohon ampun & maaf sekiranya pernah terkasar, terguris perasaan anda semua... Semoga kehadiran Syawal kali ini lebih diberkati & semoga success selalu... Sudi2 lah melawat page kami & dpt kan pelbagai produk yg sesuai utk kegunaan seisi keluarga...

Promosi La Praise Vitalift Serum & VitaGlow Cleansing Water

Salam 15 Ramadhan kpd semua... Hari ni nk promote La Praise Vitalift Serum & VitaGlow Cleansing Water... Jom kwn2 kita beli kita pakat beli & kenalkan kat kwn2.... Sempena raya yg bakal tiba ni, mst la time tu masa melaram.. Make up tebal2 kan... So, kami nk perkenalkan 2 produk La Praise ni...

La Praise Vitalift Serum


**Demensi baru dalam menegang dan menganjalkan kulit** **Menjadikan kulit segar gaya remaja, melembutkan, menghaluskan dan melicinkan tekstur kulit** **melancarkan sintesis kolegen dan peredaran mikro pada kulit, menyegarkan, mencerahkan dan meremajakan wajah** **Harga : RM 108 / 30ml**


La Praise VitaGlow Cleansing Water


**Mencuci wajah anda dengan mudah,malahan ia sungguh menyegarkan kulit wajah anda** **Menanggalkan solekan dengan sempurna pada mereka yang sentiasa sibuk** **Penanggal solekan yang bebas daripada sabun** **Ramuan berasal dari bahan organik terbaik iaitu : wax jojoba dan ekstrak daun Camellia (diperolehi daripada teh Pu-erh)** **Harga : RM 80 / 100…

Balik kg...

Hai semua... lama dh x update cerita2 terkini kan. asyik2 bz ngan produk je. so today i nk share with u guys pengalaman balik ke kg halaman stlh 2 bln xbalik. rindu banget same ibu bapa & adik2. Tanggal 28/7/12, dprt gak berpuasa d Ipoh. So disini sy sertakn gambar2 sepanjang kami di sana. Yg bnyk nye gambar incik Ammar & Cik Syada je la pon. Apepon, enjoy....



On the way balik KL, kitorg singgah kat R&R Tapah...  Tu pon sbb incik Ammar buat projek baik nye dlm kete... Pastu bila nmpk je playground, trus nk main...
Pada petang nye plak (30/7/12), ada appoinment ngan dentist coz nk buang my wisdom teeth... Kne wat minor surgery coz dia tumbuh melintang. All end well eventhough until now still in pain. Apepon, biar sakit skrg jgn sakit d kemudian hari... Last but no least, ini lah xray gigi ku buat tatapan semua pembaca... As per today, bengkak & lebam masih ada... Tp apa yg paling xtertahan ialah kne tgu dl kalo nk mkn yg keras2... Hati dh meronta2 nk mkn daging, ayam &am…