Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

Koleksi Testimoni dari pengguna Pil Maharani...

Ari ni nk share ngan you all testimoni drpd org2 yg penah cuba Pil Maharani ni.. Jom kita baca pe komen2 dorg k..

Testimoni 1 Saya nak kongsi pengalaman ngan u all pasal maharani nih...xtau lah korang biasa dengar ke tak tapi yg pasti benda nih tengah top sekarang...mula2 my sister in-law yg offer kat i...i try lah..dan i trasa kesannya menakjubkan...dan i pun ask my family semua try...dorg try pun cmtu gak..i pun promote kat kengkawan...pun camtu..antara kesan2 yg dorg alami ialah, yg sorg tu dah lama kawin tapi xde zuriat..mcm2 dah dia cuba...lepas dia makan maharani ni dlm 3 kotak..(xhabis pun) dia mengandung..(alhmdllah-kuasa allah) tapi kurang2nya kita iktiar kan...
adik ipar i, dia sakit2 lutut, sendi2 dan migrain yg teruk skali..mlm xleh tidur...i bagi dia try...alhmdllah..sakit2 berkurangan dan skrang xde masalah lagi..dia masih lagi continue..my officemate lak..dia baru 1yr bersalin...kesan jahit dia masih terasa bila dia bersama ngn hubby..pas dia mkn maharani ni...dia xsak…

Untuk dikongsi bersama...

Today nak share sikit pasal kehebatan Pil Maharani...

Ton Ren Tang merupakan pengeluar Te Zhi Ba Feng Wan yang berpusat di Beijing, China. Ia merupakan syarikat pengeluar herba yang pertama di bandar Beijing semasa pemerintahan Dinasti Ming pada tahun 1669. Ia masih ulung dalam pembuatan dan kini telah berusia 341 tahun. Ketika zaman Dinasti Ming, Pil Maharani hanya diproses dan digunakan oleh keluarga Maharaja bagi mengekalkan kesihatan dan kecantikan.
Tetapi kini semua mampu memiliki Pil Maharani. Saya kongsikan sedikit sebanyak mengenai Pil Maharani nih..

TongRenTang Te Zhi Bai Feng Wan @ Pil Maharani
Pil ini adalah produk keluaran Beijing TongRenTang
** TongRenTang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun
** Merupakan pembekal tunggal ubat-ubatan kepada kerabat Maharaja semasa Dinasti QingMenggabungkan 16 jenis ramuan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utamanya.TongRenTang Te Zhi Bai Feng Wan diperakui sebagai“Produk Terkenal di China” pada tahun 19…

Masalah kaum ibu....

Setelah bergelar seorg ibu, mmg xkan dpt lari dr masalah berat bdn. Huhu. Dulu mase mula2 kawen, berat bdn aku maintain je dlm 52 - 54 kg. Tup2 masa pregnant naik smpai 70kg. Pastu bile dh bersalin, mak ai... jd 60kg jer. Ni angka yg agak membimbangkan. Pastu ada bhgian2 yg dh terlebih sudah. Hehe. Mula la kuar spare tayar. Bj vogue2 dl2 dh xleh nk pkai dh. Ni xleh jd nih. Kne wat sesuatu agar kembali mjadi solid molid blek. Aku pun search2 la pendapat2 yg lebih berpengalaman. Ada sesuatu produk ni yg menarik hati gak la. Harga pun leh tahan. Tp mmg bnyk kelebihan. Nak tau pe die. Premium Beautiful (PB). Keluaran dr syarikat Hi-O. Kalo nk tau ape tu premium beautiful, meh sy knl kan.
Premium beautiful ataupun dikenali sebagai PB adalah corset yang terdiri dari 3 bahagian iaitu:Long Bra (Coli Panjang)Long Girdle (Seluar dalam panjang)Waist Nipper (Bengkung)
Fungsi utama ialah:-
Direka untuk 70% kesihatan & 30% kecantikanMembersihkan darah daripada toksik & menukarkan darah berasi…

Khas buat bakal2 ibu...

Disini aku nk berkongsi pengalaman bersalin kpd semua bakal2 ibu, kalo xbakal ibu pun leh dgr gak.. Jgn risau.. Jd kan ni pengalaman utk masa hadapan.
Teringat masa lps kawen dl.. Ingt nk bdua2an dl.. Nk honeymoon lame2 sket.. Tup tup, dpt khbr yg mgembirakan. Aku disahkan mengandung. Time tu Allah je yg tahu perasaan aku. Gembira, sebak dan semua rasa bcampur2. Rasa takut pn ada gak. Sbb semua blaku sekelip mata. Takut xmampu lagi mjadi seorg ibu yg baik pd anak yg bakal lahir tu. Tp dgn sokongan kuat dr suami tercinta, aku mjadi tabah dan bsedia mghadapinya.
Alhamdulillah, sepanjang time pregnant dl aku xde pn alah2, muntah2 ker, cuma rasa letih2 jer. Maklumlah wanita berkerjaya.. hehe. Masa g monthly check up kt klinik, sume ok jer. Pastu bila dia tau family ada background kencing manis, trus suh wat test air gula. Tup tup, kandungan gula agak tinggi. Kne la control mende manis2 nih. Mmg susah nk kawal. Tp sbb pkr kan anak, kne la berkorban. ngeh3.
Mengikut perkiraan doktor, due date…

Lambat nye hari berlalu...

Bosan nye ari nih.. Lambat tul nk blek umah ni... kalo ari jumaat, lmbt je nk ptg. Xsbr nk tgu weekend nih. Nk duk puas2 ngan ammar. Tp bila ari isnin, mula la mls nk keje.. Nk MC la, ape la.. Hehehe... Tp apepun, cpt2 la ptg.. Nk blek umah buka puasa ngan suami n anak ni..
Adios for now..