Wednesday, 24 August 2011

Koleksi Testimoni dari pengguna Pil Maharani...


Ari ni nk share ngan you all testimoni drpd org2 yg penah cuba Pil Maharani ni.. Jom kita baca pe komen2 dorg k..

Testimoni 1
Saya nak kongsi pengalaman ngan u all pasal maharani nih...xtau lah korang biasa dengar ke tak tapi yg pasti benda nih tengah top sekarang...mula2 my sister in-law yg offer kat i...i try lah..dan i trasa kesannya menakjubkan...dan i pun ask my family semua try...dorg try pun cmtu gak..i pun promote kat kengkawan...pun camtu..antara kesan2 yg dorg alami ialah, yg sorg tu dah lama kawin tapi xde zuriat..mcm2 dah dia cuba...lepas dia makan maharani ni dlm 3 kotak..(xhabis pun) dia mengandung..(alhmdllah-kuasa allah) tapi kurang2nya kita iktiar kan...
adik ipar i, dia sakit2 lutut, sendi2 dan migrain yg teruk skali..mlm xleh tidur...i bagi dia try...alhmdllah..sakit2 berkurangan dan skrang xde masalah lagi..dia masih lagi continue..my officemate lak..dia baru 1yr bersalin...kesan jahit dia masih terasa bila dia bersama ngn hubby..pas dia mkn maharani ni...dia xsakit lagi malah bertmbah sedap.my mom, biasalah dah veteran kan...haid bulanan dia makin hari makin kurang...dan pas dia amalkan maharani ni, haid dia dah normal..dan banyak seperti biasa...mcm2 lagi kesan dan kehebatan nya...thats y i nak kongsi ngan u all semua...

Testimoni 2
Kawan baik saya. Masalah penat dan keletihan. Rutin hariannya yang buat 2, 3 kerja sehari. Start dari jam 5 pagi buat kuih untuk jualan, 9pagi - 6ptg di ofis, 8-10mlm mengajar kelas tuisyen. Saya kata dia 'gila kerja'. Masalahnya ialah, lepas jam 10 dah tak larat..letak kepala je, ,hubby melenting . So selepas pengambilan, ternyata kemampuan herba maharani memberi "extra energy" dan juga mengaktifkan hormon androgen (hormon seks) berkesan sekali. Tak lagi masam-masam muka ngan hubby. Bahkan katanya..lebih hebat dari sebelumnya.

Tambahan info : 1 x hubungan suami-isteri = 30 minit berjogging = 45 minit berbasikal. So tak nak ke?

Testimoni 3
bagi yg sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat, pil ni mmg khusus untuk kesuburan rahim, mengaktif dan meningkatkan hormon..membetulkan aliran darah..antara fungsi2 yg dpt membantu bagi mendapatkan zuriat.dinasihatkan amalkan selama sekurang2nya 4-5 bulan bagi mengetahui tahap kesesuaiannya..insyallah bagi yang sesuai..dgn izin Allah akan mengandung dlm tempoh tersebut.

bagi yg bermasalah dgn period pulak..kalau senggugut..bulan pertama selepas ambil kotak permulaan tu akan rasa sakit berkurangan, sekiranya terus amalkan makan bulan ke 2, ke 3 dan seterusnya..sakit senggugut akan hilang..boleh stop makan atau teruskan.

Testimoni 4

Dear kengkawan....sut nak berkongsi pengalaman sut setelah memakan ubat ni (BFW)... sebelum tu nak bagitau, sut tak dipengaruhi oleh sesapa untuk buat posting ni.... saje je nak syer pengalaman...sut kawin lebih dari 6 tahun... dan masih tak dikurniakan cahayamata.Sut dah pergi jumpa dokter pakar dan dah buat segala macam treatment termasuklah IUI beberapa kali...Dalam masa yg sama, sut pun ada buat posting juga pasal masalah sut ni, kemudian sut terima pm dari riss mengenai BFW ni, then sut pon order, ecceli untuk sahabat sut yg sehingga kini pon belum ada cahayamata, konon-kononnya nak soh dia jadi experimental laa....., oleh kerana nak dijadikan cerita, sahabat sut ni tak dapat menerima BFW ni, kerana beliau sedang menjalani treatment dan katanya tak moh campur ubat... nak tak nak, sut sendiri makan BFW ni... tu pon lepas 1-2 bulan terbiar kat rumah.... then lepas suami sut bising-bising pasal beli BFW tapi tak makan-makan..., then sut pon makan...., nampaknya Al-Hamdulillah, lepas makan BFW ni..., rasa badan makin cerdas & cergas plak..... Tapi sebelum puasa hari tu,.., sut ada pergi sengseh kat tempat sut..., konon-konon nak try tradisional cina punya cara gak... tapi ubat cina tu tak makan sampai sekarang pasal suami dan ada sorang porumer namanya virgomal tanya... halal ke ubat tu???? memandangkan sut pon ragu-ragu kandungan ubat singseh tu..., sut tak makan... just continue makan BFW ni...Nak dijadikan cite lagi.... hari isnin lepas sut berconfy ngan virgomal, sut bagitau pasal period sut yg sepatutnya dah datang tapi tak datang-datang lagi... then sut decide, nak buat urine test..., semalam pagi buat urine test ni, ada 2 line.... hati ni berdebar plak... maklumlah.... tak sangka positive....then tengahri semalam, sut pegi klinik nak double confirm betul ke sut pregnant..... Al-Hamdulillah..... dokter mengesahkan sut pregnant dah 5 minggu....Akhir kata, sut nak ucapkan terima kasih pada riss kerana memperkenalkan BFW ni serta rakan-rakan yg memberi sokongan kepada sut.... terutama kepada virgomal... Walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah....

Testimoni 5

Pengalaman ibu saya sendiri. Masalah sakit kaki dan lutut. Bekerja yang memerlukan banyak berdiri dan pergerakkan disamping mempunyai berat badan yang lebih , (gemuk la tu ) . Saya bagi je dia sekotak.. tak habis pun lagi sekotak tu, dia call saya, dia kata perut dia terasa tegang dan kemas, bangun tidur pagi, tak rasa sakit lagi pada tumit... Bengkak pada kaki semakin berkurangan. **ramai lagi mak cik - mak cik yang sakit lutut puas hati dengan produk ni.

Testimoni 6

Pelanggan saya. Untuk amalan selepas bersalin. Dia mula mengambil pil maharani ini selepas seminggu melahirkan anak. 25 biji pagi dan malam. 7 kotak sepanjang berpantang. Tidak mengambil lain-lain herba, berurut, bengkung bertungku tu buat lah.. Dalam minggu pertama pengambilan, air susu (badan) bertambah, muka tidak pucat (berseri). Terasa sihat dan bertenaga sepanjang berpantang.

Katanya juga, mak bidan yang mengurut pun tegur, terkejut dan bagitau peranakan dia dah naik semula. ( bukan tokok tambah ni..mak bidan tu pun terus nak menjual herba ni ). Bayinya pulak (yang minum susu badan), mula-mula tu cirit-birit sedikit, (waktu ini dia hanya ambil 1x sehari sahaja). Selepas semua dah okay, pengambilam seperti biasa.

Apa yang boleh dilihat pada bayinya ialah kulitnya tidak banyak ruam seperti sesetengan bayi yang baru lahir. Istimewa untuk bayi yang menyusu badan apabila ibu mengamalkan herba ini, kulit anak akan jadi lebih cantik dan licin, anak dapat imunisasi, antibodi menjadi kuat. Tidak mudah jatuh sakit.

Testimoni 7

Adik angkat Lela mengalami masalah keputihan dan period yang tak stabil, kadang-kadang period datang lambat dan kadang-kadang datang period terlalu awal. Dia bertanya pada Lela supplement apa yg perlu dia amik untuk kurangkan keputihan dan masalah period tak menentu, dengar je masalah keputihan dan period tak regular ni Lela teru cadangkan dia amik Herba Maharani, u all nak tahu apa yg berlaku??? Selepas 2 kali pengambilan Herba Maharani, adik angkat Lela cakap dia dah datang period. Sah..Maharani ni memang superb dan yang penting kalau kita makan Herba Maharani ni, badan akan rasa segar dan cergas jerk.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ni adalah antara testimoni drpd pengguna Pil Maharani.. Mmg terbukti bnyk khasiatnye. Dari remaja, ibu2 & nenek2 pun bleh cuba. Disarankan anda semua mencuba nye dl. Then bleh share ngan semua org. Xmahal pun pil ni. Sebulan anda hanye perlu spend RM88 jer. Makan untuk 12 hari berturutan slps 1st day habis period.

For more info, leh PM or inbox je sy k. Semoga, kebaikan produk ni dpt dikongsi bersama.

Monday, 22 August 2011

Untuk dikongsi bersama...

Today nak share sikit pasal kehebatan Pil Maharani...


Ton Ren Tang merupakan pengeluar Te Zhi Ba Feng Wan yang berpusat di Beijing, China. Ia merupakan syarikat pengeluar herba yang pertama di bandar Beijing semasa pemerintahan Dinasti Ming pada tahun 1669. Ia masih ulung dalam pembuatan dan kini telah berusia 341 tahun. Ketika zaman Dinasti Ming, Pil Maharani hanya diproses dan digunakan oleh keluarga Maharaja bagi mengekalkan kesihatan dan kecantikan.
Tetapi kini semua mampu memiliki Pil Maharani. Saya kongsikan sedikit sebanyak mengenai Pil Maharani nih..

TongRenTang Te Zhi Bai Feng Wan @ Pil Maharani
  1. Pil ini adalah produk keluaran Beijing TongRenTang
    ** TongRenTang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun
    ** Merupakan pembekal tunggal ubat-ubatan kepada kerabat Maharaja semasa Dinasti Qing
  2. Menggabungkan 16 jenis ramuan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utamanya.
  3. TongRenTang Te Zhi Bai Feng Wan diperakui sebagai“Produk Terkenal di China” pada tahun 1994
  4. Diiktiraf sebagai “Spesis Ubat Herba yang Terpelihara” pada tahun 1998
  5. Mendapat pengiktirafan Halal oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association, Badan Islam Luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM)..


Fungsi & kehebatan Pil Maharani:

  1. Melancarkan peredaran darah
  2. Menyerlahkan wajah berseri dan awet muda
  3. Menyihatkan tubuh badan, mengurangkan keletihan- meningkatkan sistem imunisasi, menguatkan kaki dan tangan
  4. Menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur dan masalah ketidaksesuaian semasa tempoh haid, menyembuhkan senggugut.
  5. Menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan dan lain-lain)
  6. Rawatan helba (naturally) yang menggalakkan kesuburan wanita
  7. Merupakan ubat gantian untuk jamu-jamu, ubat periuk semasa berpantang-menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dengan cepat.
  8. Kepada yang belum berkahwin sangat digalakkan untuk kulit yang cantik, kelancaran haid, sentiasa bertenaga, meningkatkan metabolisma dengan kelancaran darah keseluruh badan dll.
  9. Bagi yang sudah berkahwin, ia membantu menambahkan keharmonian rumah tangga.
  10. Bagi wanita yang hampir monopous, ia menguatkan tulang, menguatkan daya tahan badan dari penyakit.

Cara pengambilan yang WAJIB dipatuhi :
  • 1 bola kuning (=50 pil hitam kecil) sekali sehari.
  • Mula ambil selepas hari terakhir peredaran haid dan berterusan selama 6 hari.
  • Kemudian berhenti sementara sehingga selepas kedatangan haid pada bulan depan dan makan mengikut cara yang sama.
Nota : Jika anda rasa badan panas (sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, anda boleh guna satu cara alternatif yang berikut:

(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air

Perhatian :
  • Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon.
  • Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani.

Sesiapa yang sudah memiliki Premium Beautiful, amatlah digalakkan mengamalkannya.Kombinasinya sangatlah berkesan luaran dan dalaman.

Kepada yg ingin mengetahui dgn lebih lanjut atau mencuba Pil Maharani ni;

Contact Shima

018-2680137

or email

shima8584@yahoo.com

Saturday, 13 August 2011

Masalah kaum ibu....

Setelah bergelar seorg ibu, mmg xkan dpt lari dr masalah berat bdn. Huhu. Dulu mase mula2 kawen, berat bdn aku maintain je dlm 52 - 54 kg. Tup2 masa pregnant naik smpai 70kg. Pastu bile dh bersalin, mak ai... jd 60kg jer. Ni angka yg agak membimbangkan. Pastu ada bhgian2 yg dh terlebih sudah. Hehe. Mula la kuar spare tayar. Bj vogue2 dl2 dh xleh nk pkai dh. Ni xleh jd nih. Kne wat sesuatu agar kembali mjadi solid molid blek. Aku pun search2 la pendapat2 yg lebih berpengalaman. Ada sesuatu produk ni yg menarik hati gak la. Harga pun leh tahan. Tp mmg bnyk kelebihan. Nak tau pe die. Premium Beautiful (PB). Keluaran dr syarikat Hi-O. Kalo nk tau ape tu premium beautiful, meh sy knl kan.

Premium beautiful ataupun dikenali sebagai PB adalah corset yang terdiri dari 3 bahagian iaitu:
  1. Long Bra (Coli Panjang)
  2. Long Girdle (Seluar dalam panjang)
  3. Waist Nipper (Bengkung)

Fungsi utama ialah:-
  • Direka untuk 70% kesihatan & 30% kecantikan
  • Membersihkan darah daripada toksik & menukarkan darah berasid kepada darah beralkali lemah
  • Meransang sel-sel yg lemah & tidak aktif untuk meniingkatkan kadar metabolisma
  • Memperbaiki & memulihkan ketidak seimbangan sistem saraf autonomi serta menstabilkan fungsi organ-organ dalam badan
  • Mengandungi Far Infrared Rays technology (F.I.R)


Macam mana bentuk dia.


Long Bra

Ciri-ciri & Fungsi Long Bra:

  1. Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
  2. Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
  3. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
  4. 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  5. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.
  6. Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
  7. Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.
  8. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

Long Girdle

Ciri-ciri & Fungsi Long Girdle:
  1. 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
  2. Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
  3. Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  4. Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona
  5. Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.
  6. Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.
  7. Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
  8. Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
  9. Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.

Waist Nipper

Ciri-ciri & fungsi Waist Nipper:
  1. 7 batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  2. Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  3. Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  4. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  5. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.

Additional info
http://www.hai-omarketing.com.my/
http://www.farinfraredmedical.org/
http://www.farinfraredhealth.com/farinfraredtherapy.html
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_corsets

Agak menarik jugak nih. Kena cuba dl baru aku akan kongsikan hasil nya dgn sume k. Nantikanlah.....

Friday, 12 August 2011

Khas buat bakal2 ibu...

Disini aku nk berkongsi pengalaman bersalin kpd semua bakal2 ibu, kalo xbakal ibu pun leh dgr gak.. Jgn risau.. Jd kan ni pengalaman utk masa hadapan.

Teringat masa lps kawen dl.. Ingt nk bdua2an dl.. Nk honeymoon lame2 sket.. Tup tup, dpt khbr yg mgembirakan. Aku disahkan mengandung. Time tu Allah je yg tahu perasaan aku. Gembira, sebak dan semua rasa bcampur2. Rasa takut pn ada gak. Sbb semua blaku sekelip mata. Takut xmampu lagi mjadi seorg ibu yg baik pd anak yg bakal lahir tu. Tp dgn sokongan kuat dr suami tercinta, aku mjadi tabah dan bsedia mghadapinya.

Alhamdulillah, sepanjang time pregnant dl aku xde pn alah2, muntah2 ker, cuma rasa letih2 jer. Maklumlah wanita berkerjaya.. hehe. Masa g monthly check up kt klinik, sume ok jer. Pastu bila dia tau family ada background kencing manis, trus suh wat test air gula. Tup tup, kandungan gula agak tinggi. Kne la control mende manis2 nih. Mmg susah nk kawal. Tp sbb pkr kan anak, kne la berkorban. ngeh3.

Mengikut perkiraan doktor, due date aku bersalin ialah 16/1/2011. Planning nk bersalin kt ipoh sbb sng nnt trus bpantang kt sne. So aku dh planning nk cuti 2 mgu lbh awal. Awal2 thn trus aku mntk cuti dh. Tp masa pagi 9/11/2011, aku dh mula rasa skt2. tp wt xtau jer lg. smpai ptg, dh kerap2 skt nyer. Tp sempoi lg. Siap mkn2 lg. Kebetulan mlm tu aku ingt lagi. Ada Anugerah Juara Lagu. Siap plan lagi nk tgk. Konon nye lps abis Juara Lagu br nk g hospital. Tp, elok2 je start, dh xthn dh. Cpt2 ajak mak g hospital.

Smpai hospital dlm kul 9:30mlm. Pastu kne register la, kne check dl la... Dlm kul 12:10 br doktor check. Tau2 dh bukak 5cm. Trus kne tolak g bilik bersalin. Yg xbest nye, hubby ada kat KL lg. Mlm tu kne keje plak. Bila tau je dh msuk blik bersalin, trus pecut dr KL ke Ipoh. Ye la. Ingt kan smpt lg smpai. Sbb biasa nye org kata anak sulung lmbt nk kuar nye.

Time kt dlm blik tu, mmg dh tersgt2 sakit. Xdpt nk d gambarkan rasa sakit tu. Ni lah rupa2nye rasa mak kita dl time lahirkan kita. Patutlah org kata syurga itu ditelapak kaki ibu. Sesungguh nya pengorbanan seorang ibu itu xde bandingannye. Bertarung nyawa utk melahirkan anak yg tersyg.

Alhamdulillah, tepat jam 2.41pg, 10/1/2011, Ammar Syafwan selamat dilahirkan secara normal seberat 3.05kg. Masa tu aku sgt2 bersyukur kepada Allah kerana memberi kesempatan utk merasai nikmat ini. Kesakitan yg disudahi dgn kegembiraan.

Apepun, aku hrp agar kwn2 ku yg bakal bergelar ibu tu agar tabah menghadapi masa itu. Semoga Allah mempermudahkan proses kelahiran itu.

Inilah dia anugerah Allah yg paling berharga buat ku....


Friday, 5 August 2011

Lambat nye hari berlalu...

Bosan nye ari nih.. Lambat tul nk blek umah ni... kalo ari jumaat, lmbt je nk ptg. Xsbr nk tgu weekend nih. Nk duk puas2 ngan ammar. Tp bila ari isnin, mula la mls nk keje.. Nk MC la, ape la.. Hehehe... Tp apepun, cpt2 la ptg.. Nk blek umah buka puasa ngan suami n anak ni..
Adios for now..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...