Skip to main content

Bio Velocity Alfalfa


Apa itu Alfalfa?

Alfalfa adalah tumbuhan berbunga dlm kumpulan kekacang yg hidup antara empat hingga lapan tahun tetapi boleh menjangkau sehingga 20 tahun, bergantung kepada jenis baka & cuaca. Tumbuhan berbunga kecil berwarna ungu ini boleh mencapai ketinggian sehingga 1 meter. Alfalfa mempunyai akar yg sgt panjang dgn sistem akar yg berselirat sehingga menjangkau 15 meter yg menjadikan alfalfa begitu hebat dlm menyerap mineral dan vitamin yg berada jauh di dlm tanah yg sukar dicapai oleh tumbuhan biasa yg lain. Selain itu, akarnya yg panjang dan berselirat menjadikan ia mampu bertahan semasa kemarau.

Khasiat Alfalfa

Alfalfa secara semulajadi kaya dgn mineral seperti kalsium, magnesium, dan zat besi serta lain-lain mineral penting dan vitamin termasuklah vitamin A, D, E, K disamping mengandungi semua kumpulan vitamin B, biotin, asid folik, potasium dan lain-lain. Selain itu, alfalfa kering sgt kaya dgn protien.

Perkataan alfalfa berasal drpd bahasa Arab dgn suku kata al-fak-fakah, yg bermaksud "Bapa semua makanan" kerana ia sgt kaya dgn mineral penting yg menjadikan alfalfa makanan tambahan yg sgt berkhasiat utk kesihatan manusia.

Herba Alfalfa dipercayai mempunyai keistimewaan yg boleh mengurangkan tahap kolestrol kerana memiliki khasiat pelbagai vitamin dan mineral penting. Herba Alfalfa juga sgt berkesan dlm menyahtoksid dan membersihkan darah dan seterusnya memulih serta memperbaharui sel-sel badan. Hasilnya, pengambilan alfalfa secara tetap boleh merendahkan tekanan darah tinggi dan mrnyeimbangkan hormon. Sekiranya diamalkan secara berterusan, alfalfa dpt bertindak sbg alternatif kpd ubat sakit kepala ataupun migrain kerana kandungannya yg tinggi kalsium dan magnesium.

Keistimewaan Alfalfa

Menyahtoksid
Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yg perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan ssisa bahan beracun dan tercemar daripada badan.

Menggalakkan sistem penghadaman yang baik
Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.

Mengalkalikan badan
Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Alfalfa membantu  meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.

Menghilangkan bau nafas
Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan.

Mengurangkan haba badan yang berlebihan
Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.

Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting
Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya  meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan oleh sistem badan.
 
Cara Pengambilan : 
Masukkan 2 sudu alfalfa ke dlm 200ml air sejuk. Boleh diambil bila-bila masa.

Harga :
RM 84 (WM) | RM 89 (EM)

Comments

Popular posts from this blog

Kesan Tindakbalas Rawatan Garam Buluh

Pelbagai reaksi & respon yg diterima dr pengguna Garam Buluh. Ada yg +ve dan ada juga yg -ve. Kali ini sy nk share ttg kesan tindakbalas yg dialami oleh pengguna Garam Buluh. Kepada Garam Buluh, mohon share info ni ye...
















Koleksi Testimoni dari pengguna Pil Maharani...

Ari ni nk share ngan you all testimoni drpd org2 yg penah cuba Pil Maharani ni.. Jom kita baca pe komen2 dorg k..

Testimoni 1 Saya nak kongsi pengalaman ngan u all pasal maharani nih...xtau lah korang biasa dengar ke tak tapi yg pasti benda nih tengah top sekarang...mula2 my sister in-law yg offer kat i...i try lah..dan i trasa kesannya menakjubkan...dan i pun ask my family semua try...dorg try pun cmtu gak..i pun promote kat kengkawan...pun camtu..antara kesan2 yg dorg alami ialah, yg sorg tu dah lama kawin tapi xde zuriat..mcm2 dah dia cuba...lepas dia makan maharani ni dlm 3 kotak..(xhabis pun) dia mengandung..(alhmdllah-kuasa allah) tapi kurang2nya kita iktiar kan...
adik ipar i, dia sakit2 lutut, sendi2 dan migrain yg teruk skali..mlm xleh tidur...i bagi dia try...alhmdllah..sakit2 berkurangan dan skrang xde masalah lagi..dia masih lagi continue..my officemate lak..dia baru 1yr bersalin...kesan jahit dia masih terasa bila dia bersama ngn hubby..pas dia mkn maharani ni...dia xsak…