Skip to main content

Macam mana nak ukur saiz PB anda..

Untuk mengukur saiz PB yang bersesuaian dgn badan anda, anda hanya perlu mengukur 4 tempat sahaja;

  1. bust (dada/ puncak)
  2. underbust (bawah dada)
  3. waist (pinggang)
  4. hips (punggung)


Ukuran Premium Beautiful



Contoh ukuran :
  1. bust (dada/ puncak) - 89cm
  2. underbust (bawah dada) - 76cm
  3. waist (pinggang) - 89cm
  4. hips (punggung) - 95cm
Tentukan saiz cup 
Cara kira
Puncak dada (1) - Bawah dada (2)
89cm - 76cm = 13cm
 Rujuk gambar diatas di bahagian Ukur Lilit (Bawah Puncak). 
13cm terletak di bahagian 10-13. 
Maka saiz cup adalah C.

Tentukan saiz Long Bra
Cara Kira
Rujuk ukuran bawah puncak
=76cm
Rujuk gambar diatas di bahagian Ukur Lilit Badan
76cm terletak pada ukuran 73-77. 
Maka saiz Long Bra adalah 75.

Tentukan saiz Waist Nipper
Cara Kira
Rujuk pada bahagian Ukuran Pinggang
=89cm
Rujuk gambar diatas di bahagian Ukuran Pinggang
89cm terletak pada ukuran 86-93. 
Maka saiz Waist Nipper adalah 90.

Tentukan saiz Long Girdle
Cara Kira
Rujuk pada bahagian Ukuran Punggung
=95cm
Rujuk gambar diatas di bahagian Ukuran punggung.
95cm teletak pada ukuran 91 -103.
Maka saiz Long Girdle adalah 82.

So simple macam mana nak kira saiz PB anda kan. Apa lagi, just cepat2 ukur & order je PB anda k.

Comments

Popular posts from this blog

Kesan Tindakbalas Rawatan Garam Buluh

Pelbagai reaksi & respon yg diterima dr pengguna Garam Buluh. Ada yg +ve dan ada juga yg -ve. Kali ini sy nk share ttg kesan tindakbalas yg dialami oleh pengguna Garam Buluh. Kepada Garam Buluh, mohon share info ni ye...
















Koleksi Testimoni dari pengguna Pil Maharani...

Ari ni nk share ngan you all testimoni drpd org2 yg penah cuba Pil Maharani ni.. Jom kita baca pe komen2 dorg k..

Testimoni 1 Saya nak kongsi pengalaman ngan u all pasal maharani nih...xtau lah korang biasa dengar ke tak tapi yg pasti benda nih tengah top sekarang...mula2 my sister in-law yg offer kat i...i try lah..dan i trasa kesannya menakjubkan...dan i pun ask my family semua try...dorg try pun cmtu gak..i pun promote kat kengkawan...pun camtu..antara kesan2 yg dorg alami ialah, yg sorg tu dah lama kawin tapi xde zuriat..mcm2 dah dia cuba...lepas dia makan maharani ni dlm 3 kotak..(xhabis pun) dia mengandung..(alhmdllah-kuasa allah) tapi kurang2nya kita iktiar kan...
adik ipar i, dia sakit2 lutut, sendi2 dan migrain yg teruk skali..mlm xleh tidur...i bagi dia try...alhmdllah..sakit2 berkurangan dan skrang xde masalah lagi..dia masih lagi continue..my officemate lak..dia baru 1yr bersalin...kesan jahit dia masih terasa bila dia bersama ngn hubby..pas dia mkn maharani ni...dia xsak…