Monday, 10 September 2012

My Role Model...

Assalamualaikum kpd semua pembaca... hari ni sy nk share dgn u all my role model in this business... x lain x bukan the one & only CDC CDM Samiah Bt Parman... Di sini, sy ingin kongsi serba sedikit mengenai beliau...

CSC CDM Samiah Bt Parman

Sebelum menceburkan diri dalam perniagaan MLM Hai-O Marketing, beliau merupakan seorang ketua pembantu tadbir di sebuah sekolah. Sewaktu dipelawa oleh seorang rakan sekerja untuk menyertai perniagaan MLM di Hai-O, beliau tidak berminat dan berasa tidak yakin dengan pulangan yang akan diperolehi. Namun, beliau menjadi tertarik dengan perniagaan ini selepas melihat sahabat karibnya berjaya dianugerahi pangkat CDM dalam suatu majlis penganugerahan CDM.

Saya mula mengikuti seminar dan latihan yang dianjurkan oleh syarikat kerana di situlah kita dapat menimba ilmu mengenai produk, pelan pemasaran dan konsep MLM.” Dengan berpegang kepada konsep 'SIKAP mesti berubah, barulah semuanya berubah', beliau berjaya mencapai pangkat tertinggi dalam Hai-O Marketing iaitu Crown Diamond Manager pada Disember 2003.

Antara pencapaian yang paling membanggakan adalah apabila beliau berjaya melahirkan 16 orang CDM dari sebuah daerah terpencil iaitu Daerah Hulu Selangor. Selain itu, beliau juga menerima pengiktirafan anugerah khas '1 Impian' daripada Tun Musa Hitam, Tan Sri Osman S. Cassim dan En. Tan Kai Hee dalam Majlis Ulang Tahun Hai-O Marketing yang ke-17 yang diadakan di Stadium Malawati, Shah Alam pada tahun 2009.

Beliau berkata, “Bersama Hai-O, impian saya telah menjadi kenyataan. Strategi-strategi yang diatur sangat berkesan dalam menghasilkan kejayaan kepada mereka benar-benar melaksanakannya. Saya menyeru kepada semua yang berada di luar sana, marilah kita bersama-sama berusaha menyiapkan diri dengan ilmu yang bersesuaian supaya kita dapat mengecapi nikmat pada hari-hari yang mendatang dan merealisasikan impian bersama-sama.


Hopefully, one day I can become like her. Kpd anda semua yg berminat utk mengubah masa depan anda, boleh sama2 kita berusaha ke arah kejayaan... Jgn kita takut untk mencuba sesuatu, sedangkan kita sendiri tdk tau hasilnya. Apa yg kita mampu ialah yakin dgn setiap apa yg kita lakukan. InsyaAllah, kejayaan milik kita...
  
Bersama CD CDM Samiah
Bersama CDC yg menjadi sumber inspirasiku...


Sunday, 9 September 2012

BB Plus Kolagen



BB Plus diformulasikan untuk merangsang pengeluaran kolagen pada kulit bagi mengembalikan keremajaan dan kehalusan kulit secara menyeluruh. BB Plus dihasilkan daripada 5,000mg kolagen ikan terhidrolisis utk memberikan penyerapan yg baik. Kofaktor seperti ekstrak biji anggur & Vitamin C ditambah utk melindungi rantaian kolagen. Pengambilan BB Plus setiap hari dpt menyerlahkan keremajaan kulit & memberikan kesihatan yg menyeluruh.

Ramuan
Kolagen ikan terhidrolisis,  Ekstrak biji anggur, Vitamin C, Inulin, Serbuk jus blackcurrant, Serbuk jus roselle, Serat epal, Isomaltulos, Sukralos

Cara Pengambilan
Campurkan 1 paket BB plus dlm 150ml air. Elakkan menggunakan air panas. Kacau & sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan atau sebelum tidur.


Harga utk 1 unit : RM 198.00 (WM) / RM 200.00 (EM) (1 unit = 20 paket)


Promosi utk tempoh terhad, pembelian 4 kotak BB Plus akan mendapat 1 kotak BB Plus + 1 Produk Beg. Promosi berlangsung sehingga August 2015.

Harga utk 4 unit : RM 792.00 (WM / RM 800.00 (EM)

Saturday, 8 September 2012

SMART LUCKY DRAW


Jom sama2 sertai Project SMART LUCKY DRAW ni... Syarat2 penyertaannya mudah sahaja…

1) Join sebagai member dgn hanya RM50


2) Hanya spend RM 1500 minimum & ke atas semua produk Hai-O dalam 1 resit atau  DPR (Distributor Purchase Receipt) & anda layak mendapat 1 tiket cabutan bertuah….


3)Semua bayaran boleh dilakukan menggunakan tunai/kredit kad/debit kad/bank draft…
  

4)Semua hadiah tidak boleh ditukar dengan hadiah yg lain atau ditukarkan dalam bentuk wang@RM..


 
* TERBUKA UNTUK SEMUA ORANG*
BERMULA DARI SEPTEMBER – DECEMBER 2012
ADAKAH ANDA ORANG YG BERTUAH MEMBAWA PULANG SEBUAH MOTORSIKAL & HADIAH2 MENARIK LAIN?

Sekiranya anda berminat, boleh pm kami utk bersama2 menyertai nya...

Antara barisan2 bakal pemenang hadiah2 SMART LUCKY DRAW ni...

Tuesday, 4 September 2012

Percutian ke Bukit Gambang Water Park

Pada tanggal 1/9/12 yg lalu, kami telah pergi bercuti ke Bukit Gambang Water Park, Kuantan... Di support sepenuhnya oleh Bapak Mertua... hehehe... Apa lagi... enjoy sakan la... Kat bawah ni serba sedikit gambar semasa kami di sana...













Seronok sgt si kecik tu dpt main air... smpi xnk balik... mengamuk sakan bila ajak balik... xpe... nnt kita dtg lagi ye syg... So far ok la tmpt tu... lgpun baru je bkk... bnyk yg still xsiap lagi... Anyway, kalo sape berminat leh pergi k... tiket dewasa cuma RM 21.90 & kanak2 90 cm sehingga 12 tahun RM 14.90...  So incik Ammar FOC jer sbb tinggi cuma 80 cm... Untung Wan dia yer... hehe... Bye for now... C u in next post...

Aidilfitri 1433H

Salam Aidilfitri buat semua... Semua masih dlm mood raya kan... Kali ni sy nk share sedikit mengenai kisah kami di Adidlfitri pada tahun ini... Tahun ni kami sekeluarga pulang ke Kedah utk mnyambut Aidilfitri... Almaklumlah giliran hubby tahun ni... So, I follow...  Kami bertolak pulang slps sahur pada hari terakhir Ramadhan... kat bwh ni ada serba sedikit gambar utk tatapan semua...


Kami bertolak pada pukul 5 pagi Sabtu (18/8/12). Kereta masih xbanyak lagi masa ni...

Sampai je dkt Sungkai, dh mula slow.... Tp masih bergerak...

Smpai je kat Hentian Ladang Bikam, kitorg decide utk berhenti sekejap... Tp tgk2 punye la ramai org kat hentian ni... Beratur nk masuk toilet pun kne tgu stgh jam...

Akhirnya... Jam 3.30 ptg, kami berjaya smpi ke Kodiang, Kedah... Sawah luas terbentang... sejuk mata memandang...

Org kampung... Tggu kepulangan kami....

Sambuatan raya kali ni meriah coz semua sepupu2 dpt pulang berkumpul... Siap berposing sakan bersama-sama... tp malangnya, semua gambar yg di ambil corrupt... so, sia2 je la kitorg posing sakan... Ni je la gambar yg ada dlm hp... 

Bermaaf-maafan... pengedaran duit raya sedang dijalankan...

Si kecik tu dh raya dl...

jemput mkn...

Kami...

Ada pun gambar Tok ngan Wan...
Kami bercuti di kodiang smpai 4 Syawal... 5 Syawal, kami bertolak pulak ke Ipoh... Dan 7 Syawal, kami bergerak pulang ke KUALA LUMPUR... Bermulalah kehidupan seperti biasa... Sekian kisah raya kami pd kali ini...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...