Skip to main content

JTX1000...



JTX 1000 merupakan satu2 nya minyak yg tidak akan disarankan oleh mekanik2 kerana enjin kereta sukar utk rosak jika menggunakan minyak ini. Teknologi Tribology dapat mengurangkan geseran di antara besi sehingga 99.999%.

Apa itu Tribology?

TRIBOLOGY adalah ilmu & teknik relatives dalam permukaan yg bergerak. Ini merangkumi kajian & perlaksanaan prinsip2 geseran, pelupasan & memakai. Kata 'tribology' berasal dari bahasa Greek (tribo = "I menggosok' dan akhiran logi.

TRIBOLOGY memainkan peranan yg penting dalam industri infrastruktur dlm operasi logan yg bergerak. Geseran antara logam akan meningkatkan daya dalam pergerakan logam yg bersentuhan. Ini akan mengakibatkan kos yg meningkat dlm penggantian alat ganti & penggunaan minyak petrol. Dgn terciptanya formula tribology, satu lapisan pelincir ini tercipta sekaligus dpt mengurangkan pergeseran & penggunaan daya tekanan dlm pergerakan enjin. Dgn penggunaan formula tribology ini juga dpt membantu melindungi komponen enjin yg bergerak dlm keadaan ekstreme & dpt mengurangkan kerosakan enjin.

Kelebihan JTX1000
  • Menjimatkan petrol 10% - 20%
  • Meningkat kan kuasa enjin
  • Memanjangkan jangka hayat enjin
  • Tahan tekanan lampau & menangkis hakisan pada enjin
  • Membolehkan pergerakan enjin lebih stabil & senyap
  • Mengurangkan penggunaan bahan bakar seperti petrol, diesel & gas
  • Penukaran minyak melebihi 10,000 km


Comments

Popular posts from this blog

Kesan Tindakbalas Rawatan Garam Buluh

Pelbagai reaksi & respon yg diterima dr pengguna Garam Buluh. Ada yg +ve dan ada juga yg -ve. Kali ini sy nk share ttg kesan tindakbalas yg dialami oleh pengguna Garam Buluh. Kepada Garam Buluh, mohon share info ni ye...
















Koleksi Testimoni dari pengguna Pil Maharani...

Ari ni nk share ngan you all testimoni drpd org2 yg penah cuba Pil Maharani ni.. Jom kita baca pe komen2 dorg k..

Testimoni 1 Saya nak kongsi pengalaman ngan u all pasal maharani nih...xtau lah korang biasa dengar ke tak tapi yg pasti benda nih tengah top sekarang...mula2 my sister in-law yg offer kat i...i try lah..dan i trasa kesannya menakjubkan...dan i pun ask my family semua try...dorg try pun cmtu gak..i pun promote kat kengkawan...pun camtu..antara kesan2 yg dorg alami ialah, yg sorg tu dah lama kawin tapi xde zuriat..mcm2 dah dia cuba...lepas dia makan maharani ni dlm 3 kotak..(xhabis pun) dia mengandung..(alhmdllah-kuasa allah) tapi kurang2nya kita iktiar kan...
adik ipar i, dia sakit2 lutut, sendi2 dan migrain yg teruk skali..mlm xleh tidur...i bagi dia try...alhmdllah..sakit2 berkurangan dan skrang xde masalah lagi..dia masih lagi continue..my officemate lak..dia baru 1yr bersalin...kesan jahit dia masih terasa bila dia bersama ngn hubby..pas dia mkn maharani ni...dia xsak…