Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2016

Ammar Syafwan dh g school....

Assalamualaikum... 
Akhirnya, Tadika Cahaya Raudhah yg berlandaskan konsep Little Caliph telah menjadi pilihan ku... At first, nk cari tadika yg buat dekat landed corner house... Tp disebabkan tiada yg menarik hati, terpaksa consider jgk kawasan shop lot... Actually tadika ni dulu mmg buat di corner lot landed house... tp start from this year dorg dh berpindah ke area shop lot... tp it's ok... so far kawasan br tu ok & prkg pun sng... So akhirnya Tadika Cahaya Raudhah City Garden menjadi skolah pertama Ammar Syafwan...

5 Jan 2016 merupakan hari pertama Ammar bersekolah... Dr mlm sblm tu dh excited... Tdo awal... Pg kejut bgn pun xde mslh... Smpi skolah, xnk lps kn ibu... tp x nanges just pegang je bj ibu... time teacher suh sume parents keluar dr class, ckp la kat Ammar yg ibu tgu kat bwh... x g mne2... nnt dh abis ibu naik atas amik Ammar... So far Ammar ok... Turun bwh, ibu ngan abah g bekfes dlu... Lps bekfes tgk jam ada 2 jam lg nk kne tgu Ammar. Bodek punya bodek ajak hub…

Officially Full Time Housewife

Assalamualaikum...

Pada 1 Jan 2016, secara rasminya ikatan antara diriku dengan RHB Investment Bank telah terlerai... Dengan ini, dimaklumkan bahawasanya diri ini telah menjadi suri rumah sepenuh masa... yabedabedu... Tp bila org tnye ape perasaan skrg ni, xtau nak jwb mcm mne... sbb xde rasa ape2 pun... Lps ni kena berusaha cr duit sbb xde fix income dh... huhu... xleh nk shopping sakan dh... tp tu la name nye pengorbanan... korbankan kepuasan shopping demi kesejahteraan keluarga... lps ni boleh focus 100% membesarkan anak & menguruskan suami sepenuh nya...

Selamat tggl dunia pekerjaan... selamat datang dunia rumah tangga...